חיפוש
סגור את תיבת החיפוש
חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קורונה

"קורונה", כמה עוצמה יש במחלה הזאת?

מאות אנשים ברחבי העולם כבר נפטרו מהמחלה. אלפי אנשים אושפזו במחלקות טיפול נמרץ, כתוצאה מסיבוכי המחלה. אלפי רבים של אנשים, הוכנסו למחלקות בידוד ומעקב בבתי החולים ברחבי העולם.

עשרות מיליונים של אנשים בכל רחבי העולם, נדרשו להיכנס לבידוד עצמאי של שבועיים בביתם. שדות תעופה נסגרו. וגבולות בין מדינות נחסמו. עולם התעופה העולמי בכלל ובישראל בפרט, נמצא לקראת קריסה. ענף התיירות העולמי, מפטר עובדים ונמצא כבר על סף התהום.

מפעלים נסגרים, עסקים קורסים והכל בגלל מחלה שטרם נמצאה לה תרופה.

אולם…

דווקא ברגעים אלו אנחנו למדים כמה יציב ענף הנדל"ן, דווקא ברגעים אלו, כמה חשוב להשקיע בנדל"ן ובעיקר בדירות מגורים.

מופתעים?

איך אני מעז לאמר ששוק הנדל"ן יציב, והרי בכל מהדורת חדשות אנחנו שומעים ראיונות עם מנכ"לי חברות הבניה, שטוענים כי סובלים ממחסור בכח אדם מחד (והרי רבים מעובדיהם נמצאים בבידוד), וממחסור בחומרים וציוד, מאידך (והרי היום מרבית המעליות, לדוגמא מיוצאות בסין וכן היא משמשת מקור לחומרי בניה רבים). ואם לא רק אותם אנחנו שומעים, הרי אנחנו פוגשים נותני שירות לענף, כמוו מתווכים, לדוגמא, ושומעים על האטה עצומה בשוק הנדל"ן, שהקורונה היוותה נדבך נוסף ומכריע בבלימתו, והרי הבסיס לכך נובע מאי יציבות פוליטית במדינה.

אז למה אני מתכוון?

התשובה היא פשוטה, כל מי שמחזיק היום בנכסים שבהם השקיע, ובמיוחד אם מדובר בדירות למגורים. כל מי שפעל בדרך הסולידית ולא הפך את נכסיו ל Airbnb כל מי שתכנן השקעותיו בקפידה על כל המשתמע מכך, כל אלו יכולים להעיד, שהם יותר רגועים מאחרים,

ואסביר.

אם ברשותנו נכס מגורים, הרי ההשפעה של האטת הפעילות העסקית כפי שציינו לעיל, פוגעת בנו באופן חלקי בלבד, וברוב המקרים, חייב הדייר להישאר במקום המגורים, וממשיך לשלם באופן סדיר.

אם ברשותנו נכס מגורים שכבר סיימנו תשלום המשכנתא עליו, הרי יש לנו מקור להכנסה פסיבית, וכך יורד המתח והנטל של ירידה בהכנסה כתוצאה מתוצאות הקורונה ו/או ההאטה הקיימת במשק.

אם ברשותנו מכס מגורים שרכשנו בהקפדת חקר שוק נכון, הרי אנו צפויים גם לעליה בערכו (לא באופן גורף בכל מקום), והרי הירידה בהתחלות הבניה בכלל, והאטה בבניית הדירות החדשות בעקבות נזקי הקורונה בפרט, יוצרים את המחסור בדירות למגורים, ולא צריך להיות פרופסור לכלכלה כדי להבין שמחסור יוצר עליה במחירים.

אז מה הלקח מניתוח "מגיפה הקורונה".

הלקח הוא אחד : עלינו לקחת את האחריות על ביטחוננו הכלכלי לידינו  עלינו ליצור מקורות הכנסה וביטחון שנמצאים בסיכון נמוך והשפעה המשברים כתוצאה ממחלות, כמו הקורונה, או מבעיות אחרות היא נמוכה מאד.

והמסקנה הגדולה ביותר היא ששוק הנדל"ן הוא היציב ביותר והנכון ביותר להשקעה, אם עושים אותה בצורה אחראית.     

עשוי גם לעניין אתכם..