הערב, 6.2.2022, אירחתי בזום נדל"ן 87 את יעל נבט (nevat)בנושא: דיאלוג משפחתי על כסף.
אצלנו בבית אף פעם אין ויכוחים על כסף… טוב, לא באמת… ההתנהלות הפיננסית המשפחתית הינה אחת הסוגיות המרכזיות אתה כל משפחה צריכה להתמודד.
ניהול פיננסי מיטבי מאפשר למשפחה להתנהל בהתאם ליכולותיה הכלכליות, ולכן הוא גם יכול לחסוך הרבה מתח וויכוחים בתוך המשפחה ובתור בונוס – גם להשאיר יותר כסף למטרות של בני המשפחה.
ההתנהלות הכלכלית נחשבת לעיתים, ללא תלות במאפיינים אישיים (גיל, מקצוע, השכלה, מצב כלכלי) כנושא שיש בו בושה, ביקורת ואשמה. אולם זהו תחום תוכן לגיטימי וענייני, שההתמצאות בו פשוטה וחשובה לכל אדם ואישה.
התנהלות כלכלית מציאותית היא אחד היסודות ליציבות של אנשים ומשפחות ומאפשרת הפחתת מתח ולחץ רגשיים וכספיים.
בהבנה כי כסף הוא משאב שנועד לסייע בהשגת מטרות, אפשר לקדם את ההתייחסות אל כסף כאל כל משאב אחר (למשל כמו זמן), לשמור על תקשורת פתוחה סביב הכסף ולוודא שההוצאות מותאמות להכנסות ולמטרות.
לכל משפחה מציאות כלכלית ייחודית וסט ערכים משלה, שמורכב מהערכים והצרכים של בני המשפחה. עם זאת, המשפחה היא גם שותפות כלכלית. איחוד משאבים, מאמץ, שיתוף פעולה – כל אלה מאפשרים השגת מטרות מהירה יותר ויצירת הקסם של תחושת היחד והשייכות.
יצירת שיח על כסף מחד, והתנהלות פתוחה ומשתפת מאידך, תאפשר למידת הנושא על ידי בני המשפחה ותרגול מיומנויות של תכנון כלכלי ואחריות כלכלית.
מאחר והמציאות הכלכלית משליכה על כל שאר תחומי הזוגיות והמשפחתיות, נדרשת רמת דיאלוג ומודעות פיננסית גבוהה.
דיאלוג שכזה חשוב במיוחד, מאחר ורוב המשפחות, גם ה"מודעות" וה"תקשורתיות" ביותר, נמנעות מלדבר על הנושא ומתנהלות כשהן "זורמות".
ללא תכנון, בקרה ושיח שמקדם החלטות ומטרות משותפות. כתוצאה כך, לא זו בלבד שהילדים לא זוכים לחינוך לעצמאות כלכלית ולרכישת מיומנות לקבלת החלטות בתחום הכספי, למשפחות רבות נגרם נזק כלכלי שעלול להשליך על בני המשפחה לאורך שנים וכמובן למתח רב בתא המשפחתי.
צחי קווטינסקי (62),
מאז 1990 (32) שנות ניסיון בנדל"ן, ובעיקר ביזמות, ניהול פרויקטים והשבחת נכסים.
מאז 2005 (17) שנות ניסיון בבניית: "פנסיה עצמית מבוססת השקעות נדל"ן", בהן בנה למאות לקוחות את ביטחונם הכלכלי.